Meer weten

Op deze pagina kunt u verdere informatie over de lustrumdies vinden. Deze pagina zal in de loop van de tijd worden aangevuld met nieuwe informatie. Mocht u toch niet alle informatie hebben gevonden, schroom dan niet om het contactformulier in te vullen.

Dates

Het verheugt de Lustrum DiesCie om te vermelden dat u een date mee mag nemen naar de Dies. We hebben een groot genoeg locatie kunnen vinden. Dus schrijf een mooie brief, met zilveren inkt op blauw of roze papier, aan uw date. En kom beleef een mooi feest met uw amice et amicae.

Locatie van de Dies

De Lustrumdies van het C.S.A.C. Fides Quadrat Intellectum zal plaatsvinden in de Bovenkerk (Koornmarkt 28, 8261 JX) te Kampen. Dit is een toplocatie, met enkele nadelen. Zo is er alleen betaald parkeren op het Muntplein. U kunt gratis parkeren bij het gemeentehuis of bij het station. Daarnaast is het heel lastig (en duur) om de Bovenkerk goed te verwarmen, dus we doen ons best om een constante temperatuur van 15 graden aan te houden. Dit is niet warm, dus neem dit mee in uw kledingkeuze! Zowel het gedeelte overdag als het avondfeest vinden plaats op deze locatie.

Dress code

We hebben al een aantal keer de vraag ontvangen: Wat is de Dress code van de Dies? Degene die z'n mores geleerd heeft, weet dat de Dies in principe een white tie gelegenheid is. De huidige leden van FQI zal daarom ook met Rokkostuum of Galajurk naar de dies komen. We verwachten niet dat iedereen dat gaat doen. Komt u gerust met een net pak of een leuke jurk. We zullen u niet bij de deur weigeren als u geen Rokkostuum draagt. Een feestkleed is natuurlijk wel wenselijk!

Programma

Het programma voor de dag is als volgt:
c.a. 13:00
Welkom met koffie
13:30-14:30
Heropening vergadering, met onder andere de MONITOR en Diesrede
14:30-17:30
Receptie en ruimte voor ontmoeting
17:30
Start van het diner. Het diner zal waarschijnlijk tot in ieder geval 20:30 duren.
20:30
Start van het avondfeest
00:00
Eind van het avondfeest

Kooien

Omdat de TU verhuist is naar Utrecht en wij helaas niet meer onze eigen Soos hebben, moesten we Soos opruimen. Wij hadden er een aantal kooien hangen, namelijk de kooi van: Elektra, Phoenix, Nautilus, Chrysostomos en Phalanx. Er hing ook nog een vaandel van Thorax.

Mocht u belang hebben bij een kooi of vaandel, horen wij het graag. Dan kunnen wij het voor u reserveren.

Almanak

Iedere lustrum wordt er een almanak uitgegeven. Er wordt dit jaar ook weer hard aan gewerkt. Voor meer info, stuur de AlmanakCie gerust een mailtje!

Twee opties, traditionele dies of avondfeest

Traditionele dies

De 'traditionele' dies is het complete pakket, the full experience. Een dies met alles erop en eraan. Een vergadering met onder andere agendapunten als 'de MONITOR' en de Diesrede. Er zal een mogelijkheid zijn om de Senaat te feliciteren, elkaar te ontmoeten en bij te praten. Dit onder het genot van een kopje koffie, een glaasje Port, of tijdens het driegangendiner.

Als u zich opgeeft voor de 'traditionele' dies, kunt u het volgende programma ongeveer verwachten:
c.a. 13:00
Welkom met koffie
13:30-14:30
Heropening vergadering, met onder andere de MONITOR en Diesrede
14:30-17:30
Receptie en ruimte voor ontmoeting
17:30
Start van het diner. Het diner zal waarschijnlijk tot in ieder geval 20:30 duren.
20:30
Start van het avondfeest

Avondfeest

Mocht u niet zoveel behoefte of tijd hebben voor een 'traditionele' dies, dan kunt u zich opgeven voor het avondfeest. Dan bent u rond 20:30 welkom om uw amicae et amici te ontmoeten. Er zal een bar aanwezig zijn waar u drankjes kunt bestellen waarvan u samen met een hapje kunt genieten. Tijdens het avondfeest wordt de dies gezamenlijk afgesloten.

Kosten

Een Dies bijwonen is helaas niet kosteloos. Omdat de kosten van een dies anno 2023 waarschijnlijk niet overeenkomt met het beeld dat u van de kosten hebt, lijkt het ons goed om een schatting te geven van de kosten.

Op dit moment is het niet mogelijk om concrete bedragen te noemen. Wij gaan er echter van de volgende bedragen uit:

Aanbetaling

U heeft als het goed is iedereen een factuur gehad voor de aanbetaling. Hartelijk dank voor de betaling ervan. Wij hebben de locatie en cateraar ook een aanbetaling gemaakt. Daarom kunnen wij uw aanbetaling niet helaas niet terugbetalen indien u zich nu afmeld. Wij hebben ons aan een afspraak gebonden, met alle aanmeldingen in gedachten. Wij hopen op uw begrip.

Updates

Klaar voor de start... Af!

Eeste update | 20 december 2022

De eerste update van de DiesCie 2023! We zijn vol goede moed uit de startblokken gegaan.

De eeste stap die we ondernemen is het verzamelen van gegevens. Daarvoor is onder andere deze website gemaakt. Voel u vrij om even rond te neuzen!

De Album Corporis is door een amice in een Excel bestand overgezet. Dit document vullen we stelselmatig in met de gegevens van oud-leden en re√ľnisten.

Verder hopen we in de nabije toekomst een pagina met foto's op deze website te zetten. Daar kunt u zich alvast laten verheugen op de lustrumdies.

LAN party

Tweede update | 16 januari 2023

Het is nu al weer halverwege januari 2023. Tijd voor een update van de stappen die we gezet hebben. Allereerst is er nu een werkende pagina met foto's. De foto's zullen worden aangevuld etc.

Daarnaast hebben een aantal amicae et amici de DiesCie geholpen om gegevens op het internet op te zoeken. Het was een gezellige bedoeling. Hieronder een foto van de LAN party.

De volgende stap is om de mail de deur uit te doen naar alle mailadressen die we gevonden hebben. Als u dit leest, is dat natuurlijk al gebeurd!

De tweede ronde

Derde update | 12 april 2023

Het wordt eens tijd voor een update. De studie heeft ons weer helemaal in de greep gehad. Tja, niet voor niets brallen we '...stage lopen, bijbelstudie zit wel goed...' Toch nemen we als DiesCie onze verantwoordelijkheid weer op ons om de Lustrumdies te organiseren. Daarom bestegen we de trap naar soos, opende een beugel om weer eens te vergaderen. Een mooi feest organiseren gaat natuurlijk niet vanzelf.

Wat is er eigenlijk gebeurd in de afgelopen tijd? We hebben de mail uitgestuurd en al een hoop reactie gekregen. Dank daarvoor! Het kan echter nog beter. We willen nog meer van onze amici bereiken. Daarom sturen we opnieuw een mail. En we vragen u, stuur aub. het bericht door! Het zou leuk zijn als uw jaargenoten en dispuutsgenoten ook aanwezig zijn.

Naast de mail die we naar u doorsturen, zijn we druk bezig met het scouten van locaties en catering voor de Dies. We hebben contact met de krant (het ND natuurlijk) om een mooi artikel over FQI te plaatsen. En daarnaast zijn we vooral veel aan het vergaderen en te fantaseren over de Lustrumdies.

Een tussenstand

Vierde update | 1 mei 2023

De herinneringsmail heeft zijn vruchten afgeworpen. Nog meer amici hebben gereageerd via het formulier. Hartelijk dank daarvoor!

We hebben nu al een aantal keer de vraag gekregen of het mogelijk zou zijn om te zien wie zich heeft aangemeld. Naast het feit dat het best ingewikkeld is om te implementeren, is het ook de vraag hoe AVG-vriendelijk het is. Daarom lijkt het ons goed om een tussenstand te geven. Er hebben al ruim 160 amici positief gereageerd. Het is al een aardig getal. Maar het kan beter. Daarom vragen we u opnieuw: Deel het bericht met uw jaargenoten. Het zou mooi zijn als we dit getal nog kunnen verdubbelen!

Als DiesCie hebben we ook al een aantal locaties bekeken. Het lijkt veelbelovend. En een cateringbedrijf vinden zal ook wel goed komen. We moeten echter zo snel mogelijk een locatie boeken. Dus moeten we zo snel mogelijk een inschatting kunnen maken. We hopen medio mei een inschatting te maken. Met een marge voor amici die zich later aanmelden.

U kunt zich opgeven!

Vijfde update | 5 juli 2023

Het is eindelijk zover! Na een gepuzzel met de site en het verzamelen van gegevens, kunnen we een opgaveformulier de deur uit doen. We hopen zo snel mogelijk de opgaven binnen te krijgen! Lees de pagina van het opgaveformulier a.u.b. goed door. Daar staat nu alle relevante informatie. Op deze pagina vindt u het in het kort.

Het feest kan bijna beginnen!

Zesde update | 10 oktober 2023

Het eind komt in zicht. De DiesCie is hard aan het werk om de Dies een succes te maken. We hebben een mooie locatie in de het centrum van Kampen gevonden. Het menu is vastgesteld, we zitten al te watertanden!

Om de kaartjes niet te duur te maken zijn we ook hard bezig met sponsoren werven. Weet u van een bedrijf dat FQI een warm hart toe draagt en ons zou willen sponsoren? Laat het ons aub weten. Dan nemen wij contact met ze op.

U zat ook een tijd in het ongewisse of u een date mee kon nemen. Wij delen u met vreugde mee dat u een date mee kunt nemen. Nodig uw partner of een vriend uit voor ons mooie feest. We zien ernaar uit u te ontmoeten!

Lustrumdies 2023

D.V. 8 december 2023

Nog even, dan vieren we de CLXe Dies Natalis van F.Q.I.